Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gastro Seyahat Şile Ağva gezi rehberi : İşte Şile Ağva'da gezilecek yerler ve konaklama önerileri

        İki nehir arasında kalan yerleşim birimi Ağva'da nereyei gezebilirsiniz? Nerede konaklayabilirsiniz? İşte sizler için Ağva gezi önerilerimiz...

        İstanbul'un Şile ilçesinde yer alan ve İstanbul'a 97 km uzaklıkta bulunan Ağva Beldesi yılın her döneminde yoğun ilgi görüyor. İstanbul'un stresinden kurtulmak isteyenler hem nehir havası hem deniz havası almak için Ağva'yı ziyarete geliyorlar. Biz de Ağva'yı gezerek size birkaç öneri hazırladık. İşte Ağva'da gezilecek yerler ve konaklama için tercih edebilecek noktalar...

        Ağva'nın kelime anlamı Latince "iki dere arasına kurulmuş köy" ve "su" anlamına geliyor. Ağva İstanbul'un kuzeyinde, Göksu ve Yeşilçay derelerinin ortasında bir sahil kasabası olarak yer almakta.

        Ağva'yı anlamlı kılan bu iki dere Ağva'dan geçip Karadeniz'e dökülerek güzel manzaralar oluşturmakta.

        AĞVA'DA KAHVALTI

        Sabah saatlerinde ilk rotamız Göksü nehrinin etrafında kahvaltı yapacak mekan aramakla geçti. Nehir kenarlarında birkaç serpme kahvaltı yapacak güzel kafeler mevcut. Biz biraz daha iç taraflara giderek daha otantik yerler keşfettik. Menüde doyabileceğiniz seçenekler mevcut. Fiyat ise kişi başı 35 TL.

        NEHİR GEZİSİ

        Balıkçılığa ilgi duyanlar Yeşilçay deresine akın ediyorlar, kano veya deniz bisikleti ile gezinti için ise Göksu nehrini tercih ediyorlar.

        Ayrıca motorlu teknelerle birkaç saatlik gezintiler organize edilebiliyor.

        REKLAM

        MERKEZDEN OTELLER BÖLGESİNE DÖNÜŞ

        Merkezden oteller bölgesine gitmek isteyenler yürüyüş yolunu tercih edebilirler. Yaklaşık 2 km yolun ardından oteller bölgesine ulaşabiliyorsunuz. Yürüyüş yolunda Ağva'da yer alan yazlık evler, kafeler ve ATV gibi birçok farklı aktiviteler bulabilirsiniz.

        SOSYAL TESİS

        Ağva Belediyesi'ne ait sosyal tesis göz dolduruyor. İçinde yer alan yeşillik alan, kafeler ve yürüyüş parkurları spor yapmak için uygun çok elverişli.Mercanköşk Sosyal Tesisleri'nde yorgunluğuna dinlenme molası vererek güzel vakit geçirebilirsiniz.

        DENİZ BİSİKLETİ

        Şehrin batısından kıvrılarak Karadeniz'e dökülen Göksu'nun kıyıları yemyeşil bitki örtüsü ve kimi bölümlerininde geçit vermeyen sazlıklarla kaplıdır.

        Belirli alanlar dahilinde deniz bisikleti kullanabiliyorsunuz. Deniz bisikleti kullanmak isteyenler konakladığı otellerin ücretsiz sunduğu imkandan faydalanabilir. Otelde konaklamayı tercih etmeyenler ise deniz bisikleti kiralayarak Göksu nehrinin tadını çıkartabilirler.

        KARŞIDAN KARŞIYA ULAŞIM

        Sahilinin her iki tarafında konaklama ve günübirlik tesisler bulunan derenin Karadeniz'e dökülen ağzı geniş bir kumsala açılıyor. Oteller ve kafeler de nehrin iki tarafında yeralıyor.

        Eğer karşı tarafta bir otel tercih ettiyseniz otellerin karşıdan karşıya ulaşımı kolaylaştırmak için yapmış olduğu teleferik sistemini kullanıyorsunuz.

        Otellere göre farklı teleferik sistemleri mevcut. Bu da Ağva'nın güzelliklerinden biri.

        AĞVA'DA KONAKLAMA

        Ağva'ya gelipte burada konaklamalı mıyım? diyenlere cevap: EVET!

        Küçük bir kasaba olan Ağva’da konaklama için Göksu nehri çevresi tercih ediliyor. Kimisi deniz manzaralı iken kimisi Göksu nehrinin kıyısında yer alıyor.

        İstanbul'un stresinden kurtulup burada rahat bir nefes almak istiyorsanız mutlaka en az bir gün konaklamanızı tavsiye ederiz. Ağva sizlere doğayla iç içe ve sessiz bir ortamda konaklama imkanı sunuyor. Nehir kenarına yakın bölgelede olan oteller sizi nehirden ayırmıyor.

        Bungalov otel konsepti en çok tercih edilen otel türlerinden. Ayrıca sempatik, rengarenk otellerde mevcut. Kişisel tercihiniz ve bütçeniz dahilinde otelinizi seçebilirsiniz.

        Otel fiyatları ise;

        Ucuz oteller: 100 – 200 TL

        Orta seviye oteller: 300 – 600 TL

        Lüks oteller: 700 – 1.000 TL

        AĞVAFENERİ

        Sahilin en güzel kısımlarından biri de Ağva Feneri. Burada eşsiz fotoğraflar çekilebilirsiniz. Özellikle görkemli dalgaların yer aldığı denizde mükemmek manzaralar yakalamanız mümkün. Kış aylarında rüzgarın çok sert olduğunu da göz önünde bulundurmanız gerekir.

        AĞVA'NIN NÜFUSU

        İki nehir arasında kalan yerleşim birimi Ağva'nın nüfusu son ölçümlerde 3000 civarında. Hafta sonları bu rakam 10.000'e kadar çıkabiliyor.

        AĞVA'YA NASIL GİDİLİR?

        Ağva İstanbul'a 97 km uzaklıkta. Ağva'ya ulaşım genel olarak otobanyolu tercih ediliyor.

        Özel araç ile Ağva'ya nasıl gidilir?

        Ümraniye-Şile yolunu takip edin. Şile'den sonra, Ağva'ya giden sahil yolunu kullanarak, Kabakoz, İmrenli, Akçakese ve Kurfallı güzergahını izleyin. Toplam bir buçuk saatte Ağva'ya ulaşabilirsiniz.

        Otobüs ile Ağva'ya nasıl gidilir?

        İstanbul-Üsküdar veya Ümraniye'den her saat başı Şile-Ağva otobüsleri kalkıyor, aynı yolu kullanarak, önce Şile'ye, sonra Ağva'ya yolcularını güvenle ulaştırıyorlar. Hafta içinde daha çok yöre halkı ile yolculuk yapıyorsunuz.

        Hazırlayan:Mehmet Kılıç