Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Yüksek tansiyonu düşürüyor, metabolizmayı hızlandırıyor! Çocuk gelişiminde tam bir vitamin deposu
        1

        Çocukların sağlıklı gelişimi için ihtiyacı olan her şey onda. Kendisi küçük olsa da sağlığa olan faydaları oldukça fazla. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı doğal zırh görevi gören bıldırcın yumurtası özellikle kanser hücrelerine karşı direnci artırıyor. Yapılan araştırmalara göre bıldırcın yumurtası tüketen kişilerin kansere yakalanma riskinin çok düşük olduğu gözlemlendi. Bıldırcın yumurtasının içerisinde bol miktarda E vitamini, B 12 vitamini, riboflavin, folat ve pantotenik asit, magnezyum, fosfor ve çinko bulunuyor. İşte bin bir derde deva protein zengini bıldırcın yumurtasının faydaları

        2

        Diğer yumurtalardan çok daha fazla besin değerine sahip olan bıldırcın yumurtası protein bakımından oldukça zengindir. Tavuk yumurtasına kıyasla çok daha fazla amino asit içerir. Bu özelliğiyle bağışıklık sistemini güçlendirmede inanılmaz etkiler sağlayan bıldırcın yumurtası, çocukların gelişimi ve sağlığı açısından da oldukça önemli bir yere sahiptir. Çocuklarda iştah artırdığı için özellikle tercih edilmesi gereken besin kaynaklarının başında gelir.

        3

        BILDIRCIN YUMURTASININ FAYDALARI NELERDİR?

        Muhteşem bir besin kaynağı olan bıldırcın yumurtasının faydaları ise şe şekilde sıralanabilir:

        Motor hareketleri için önemli olan kasların daha esnek olmasını yardım edecek ileri yaşlarda görülme olasılığı olan kemik erimesi ya da iltihaplanması gibi hastalıkları engeller.

        Doğada yer alan en iyi D vitaminidir. Özellikle D vitamini eksikliği olanların düzenli yemesi gerekir. Aksi durumda D vitamini eksikliği ciddi hastalıklara zemin hazırlar.

        4

        Bıldırcın yumurtası, içinde bolca A vitamini olduğundan göz sağlığını da destekliyor. Göz sağlığı için gerekli olan A vitamininin yüzde 90'ını karşılar. Bunun yanı sıra bedenin lazım olan A vitaminini de karşılayarak cilt tabakasını ve organlardaki zarların tekrarlanmasını mümkün kılar.

        Solunum sorununun iyileşme sürecine destek oluyor.

        Bıldırcın yumurtası; içindeki bolca vitamin ve mineral sayesinde vücuda enerji veriyor, daha dinç hissetmemizi sağlıyor.

        5

        Antioksidan özellikleri bulunduğundan vücudu tepeden tırnağa temizleme etkisi de gösterebiliyor, bu sayede en çok bilinen detoks yiyeceklerinden biri olarak kullanılıyor.

        İçindeki potasyum sayesinde yüksek tansiyonu düşürme konusunda yardımcı oluyor.

        Yüksek tansiyona olan olumlu etkileri nedeniyle kalp ve damar sağlığını da koruyor.

        6

        Metabolizmayı hızlandırıyor. Bu etkisi nedeniyle iştah açıcı bir özellik de gösteriyor. Bu özelliği en çok iştahsız çocukların iştahını açmak için değerlendiriliyor.

        Mide ülseri, gastrit gibi mide rahatsızlıklarının düzelmesine yardımcı olur. Acı ve ağrınızı hafifletir, midenizi rahatlatır.

        7

        Kandaki hemoglobin miktarını artırarak, ağır tonsinlerin kandan uzaklaşmasını sağlar. Böylece kansızlık tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilir.

        Tüberküloz, astım, diyabet ve damarsal gerginliğin tedavisine yardımcıdır.

        Kalp kasının güçlenmesini sağlar ve kan dolaşımının hızlanmasına yardım eder.

        8

        BILDIRCIN YUMURTASININ ZARARLARI VAR MIDIR? MİKTARA DİKKAT!

        3 yaşından küçük çocuklarda hazımsızlık sorununa neden olabilen bıldırcın yumurtası gün içinde çok fazla tüketildiğinde böbrek sorunlarına yol açarken alerjen hassasiyeti olan kişilerde de alerjiye sebebiyet verebilir.

        Bu nedenle bıldırcın yumurtası tüketiminde miktara dikkat edilmelidir. Bunun yanı sıra fazla bıldırcın yumurtası tüketildiği takdirde kişilerde yüksek kolesterol ve kalp hastalıkları da meydana gelebilir.

        9

        BILDIRCIN YUMURTASI KAÇ YAŞINDA VERİLİR?

        Bebeklerde gıda verilmeye başlamadan önce besinlerin uygunluğu araştırılmalıdır. Bebeklerin sindirim ve böbrekleri henüz gelişmediği için bıldırcın yumurtası şifalı bir besin olsa da kesinlikle verilmemelidir.

        Çocuklar için bıldırcın yumurtasının tüketilmesi için uygun yaş aralığı 2 yaş ve üstüdür.

        10

        BILDIRCIN YUMURTASININ BESİN DEĞERLERİ NEDİR?

        1 adet bıldırcın yumurtasının besin değeri yaklaşık olarak şöyledir:

        Karbonhidrat: 0,04 g

        Protein: 1,2 g

        Yağ: 1 g

        Kolesterol: 76 mg

        Potasyum: 13 mg

        Kalsiyum: 6 mg

        Sodyum: 12,70 mg

        Demir: 0,34 mg

        A vitamini: 14,04 IU

        Bunların dışında, bıldırcın yumurtasının içinde; E vitamini, B 12 vitamini, riboflavin, folat ve pantotenik asit, magnezyum, fosfor ve çinko olduğu da biliniyor.

        11

        BILDIRCIN YUMURTASI KÜRÜ NASIL YAPILIR?

        Bronşit ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonları için bıldırcın yumurtasını şu şekilde tüketebilirsiniz:

        Bir tane bıldırcın yumurtası bardağa kırılır, bir kaşık bal ve biraz süt ile karıştırılır. 10 dakika beklendikten sonra 15 gün süre ile her gün taze olarak içilebilir. Üç ay süre ile ayda 4 ila 5 kez tüketildikten sonra bırakılması tavsiye edilmektedir.

        Haberi Hazırlayan: Hacer Tonay

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ