HT Gastro
Seyahat

Dünyanın en etkileyici 25 rotası

Dünyanın farklı coğrafyalarından seçilen 25 farklı lokasyondan biri Türkiye'den...

Giriş: 05.08.2019 - 17:09 Güncelleme: 13.05.2022 - 14:31
Haberler Gastro Seyahat Dünyanın en etkileyici seyahat rotaları

Yukarıdaki resim Vancouver Adası'ndan. Ana karadan 3 bin 200 kilometre uzaklıktaki ada, 10 bin göle ve birçok dağa ev sahipliği yaparak Kanada doğasının bir tür minyatürünü ziyaretçilerine yaşatıyor.Merak edenler THY ile Vancouver'e uçabilir. THY 2020'de Malabo (Ekvator Ginesi), Haneda (Japonya), Newark (ABD) ve son olarak Vancouver (Kanada) noktalarını uçuş ağına ekledi.

Vancouver Adası'ndaki koya gelen 3 katil balina
-
Vancouver Adası
-

Dünyanın en etkileyici25 rotası

1

HORSESHOE BEND, ARIZONA/ABD

Büyük Kanyon'un girişine yakın konumdaki bölgede, Kolorado Nehri, kendi etrafında tam tur dönerek kendine has kaya figürleri yaratmış durumda.

2

BADLANDS, GÜNEY DAKOTA/ABD

Fosil kalıntıların yer aldığı bölgede, Lakota kabilesi yaşıyor. Kayaları gerçek rengi gün batımında ortaya çıkıyor.

3

MONUMENT VADİSİ, UTAH/ABD

Vahşi Batı'nın meşhur figürlerinden olan vadi, ikonik otoyol 'Route 163'e ev sahipliği yapıyor.

4

DENALI MİLLİ PARKI, ALASKA

Kuzey Amerika'nın en yüksek zirvesine ev sahipliği yapan Denali, boz ayıların yaşam alanı olarak biliniyor. Kış aylarında bölgede kuzey ışıklarını görmek mümkün.

5

KATA TJUTA, AVUSTRALYA

Aborjin kültüründe kutsal değeri bulunan bölge, 22 bin yıl boyunca Anandu halkına ev sahipliği yapması ile biliniyor.

6

ZHANGJIAJIE MİLLİ PARKI, ÇİN

Çin'in UNESCO koruması altına giren ilk bölgesi, kumtaşı tepeleri ile meşhur.

7

DOMİNİK CUMHURİYETİ

Karayiplerde yer alan ada ülkesi, sıcak suları ve balta girmemiş ormanları ile farklı bir rota sunuyor.

8

TOUBKAL DAĞI, FAS

4 bin 167 metre yüksekliğe sahip dağ, "Kuzey Afrika'nın çatısı" olarak biliniyor.

9

EL NIDO, FİLİPİNLER

Palawan adasında yer alan bölge, dalış rotaları ile ünlenmiş durumda.

10

PLITVICE LAKES MİLLİ PARKI, HIRVATİSTAN

16 gölün şelaleler ile birbirine bağlandığı bölgede, patikalar sayesinde göller etrafında gezmek mümkün.

11

LAKE DISTRICT, İNGİLTERE

UNESCO korumasındaki bölge, bugüne kadar birçok sanatçıya ilham vermesi ile biliniyor. Bölgenin isminden Wordsworth ve Coleridge'in şiirlerinde bolca bahsediliyor.

12

POSITANO, İTALYA

İtalya'nın Amalfi kıyılarından yer alan köy, Avrupa'nın en bilinen köylerden biri olarak birçok restorana ev sahipliği yapıyor. Bölgede birçok ünlü plaj bulunuyor.

13

VANCOUVER ADASI, KANADA

Ana karadan 3 bin 200 kilometre uzaklıktaki ada, 10 bin göle ve birçok dağa ev sahipliği yaparak Kanada doğasının bir tür minyatürünü ziyaretçilerine yaşatıyor.

14

MONTEVERDE CLOUD ORMANI, KOSTA RİKA

Zengin bir doğal yaşama sahip ormanda, kuşlar, büyük kedigiller ve böcekler bol sayıda bulunuyor.

15

SAMBURU, KENYA

Kenya'nın kalbi durumundaki bölge, Afrika'nın en bilinen vahşi yaşam alanlarından birine ev sahipliği yapıyor. Zürafa, zebra ve fil gibi hayvanlar bölgenin en ünlü sakinleri arasında.

16

CIUDAD PERDIDA, KOLOMBİYA

Sadece yaya olarak ulaşımın sağlandığı 'kayıp şehir'in, Peru'daki Machu Picchu'dan yaklaşık 650 yıl daha yaşlı olduğu sanılıyor.

17

MALDİVLER

Bin 200 adanın yer aldığı bölgede, lacivert renge sahip deniz ve beyaz kumlu plajlar yer alıyor. Adalarda 100'den fazla turistik tesis faaliyet gösteriyor.

18

SVALBARD, NORVEÇ

Arktik Denizi'nin ortasında yer alan Svalbard, Kuzey Kutbu ile Norveç arasında konumlanıyor. Bine yakın kutup ayısının bulunduğu bölge, Kuzey Işıkları ile ünlü.

19

BLED GÖLÜ, SLOVENYA

Aplerin eteklerinde yer alan bölge, Avrupa'da yürüyüş ve yüzme gibi aktiviler için ilk sıralarda geliyor.

20

ATACAMA ÇÖLÜ, ŞİLİ

Dünyada gökyüzünün en açık olduğu yerlerin başında gelen Atacama Çölü, yıldız gözlemcilere ideal bir ortam sunuyor. Diğer çöllere göre en kurak coğrayfaya sahip bölgede, hemen hemen hiç bulut bulunmuyor.

21

KAPADOKYA, TÜRKİYE

Anadolu'nun kalbinde yer alan Kapodakya, Türkiye'nin en değerli 'mücevherleri' arasında gösteriliyor. Kendine özgü jeolojik formasyona sahip kayaların içindeki evler, antik kiliseler ve yer altı şehirleri bölgeyi eşşiz kılıyor.

22

BWINDI IMPENETRABLE ORMANI, UGANDA

Bwindi Impenetrable Ormanı, 400'e yakın grorile ev sahipliği yapması ile biliniyor. UNESCO tarafından korunan milli parkın 331 kilometrekare alanı içinde 348 kuş türü ve 220 kelebek türü bulunmaktadır.

23

PETRA, ÜRDÜN

Roma İmparatorluğu döneminde yaşamış Nebatiler'in başkenti olan Petra, birçok tapınak ve deve yoluna ev sahipliği yapıyor.

24

HA LONG KÖRFEZİ, VİETNAM

Bin 969 adacığa ev sahipliği yapan bölgede, çok sayıda yüze köy bulunuyor.

25

ROTORUA, YENİ ZELANDA

Ülkedeki yerli Maori kültürü ile bağlantısı olan bölge, jeotermal ısıya sahip sulara ev sahiğliği yapıyor.

Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER
İşte haftanın kültür sanat ajandası
Bu hafta vizyona giren dikkat çeken filmlerinin başında Dublör (The Fall Guy) yer alıyor. Eğlenceli bir aksiyon filmi izleme fırsatı veren Dublör'de, dublörlüğe geri dönen ve bir yandan kayıp yıldızı aramaya koyulan Colt Seavers'ın hikâyesini anlatıyor. Bu haftanın bir diğer dikkat çeken filmi Rekabet (Challengers). Luca Guadagnino yönetmenliğindedeki filmde, tenisi bırakmak zorunda kalınca koçluk kariyerine başlayan ve bu süreçte kendisini bir aşk üçgeninin içerisinde bulan Tashi’nin hikayesini konu ediniyor. Yerli korku filmleri arasında ise, yönetmenliğini ve senaristliğini Erman Bostan’ın üstlendiği Cadı filmi öne çıkıyor. Bir diğer yerli korku filmi de Zah-Har "Cin Ahalisi". Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek Küçük Don Kişot’un Maceraları (Giants of la Mancha), kasabasını korumaya çalışırken kendisini heyecan dolu bir maceranın içerisinde bulan bir çocuğun hikayesini konu ediniyor. Bu haftanın tiyatro oyunu ise yeni sahnelenmeye başlanan Kardeşlerimi Arıyorum oldu. 28 Nisan'a kadar devam edecek olan Artweeks İstanbul'da Türkiye'nin önde gelen sanat galerilerinin yanı sıra, kurumsal ve özel koleksiyonlarından, müze koleksiyonlarından eserler sanatseverlerle buluşuyor. Dünya Dans Günü kapsamında İBB Kültür tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Dans Günleri, 2 Mayıs Perşembe günü sona erecek. Haftanın kültür sanat ajandasını Haberturk.com Yazı İşleri Koordinatörü Kadir Kaymakçı, HT Mikrofon'da Helin Genç'e değerlendirdi.