HT Gastro
Lezzetli Hatlar

İstanbul'un en iyi 5 fine dining restoranı

Şık, lezzetli yemekler, iyi servis ve kaliteli müziklerle kendimizi şımartabileceğimiz İstanbul'un en iyi 5 fine dining restoranı...

Giriş: 03.01.2023 - 03:06 Güncelleme: 03.01.2023 - 03:06
Haberler Gastro Lezzetli Hatlar İstanbul'un en iyi 5 fine dining restoranı
1

Spago İstanbul

Bomonti'de St. Regis'in terasında yer alan Spago, Oscar törenlerinin aşçısı ünüyle bildiğimiz Wolfgang Puck imzası taşıyor. Spago menüsü, Amerika, Asya ve İtalyan mutfaklarından esintiler taşıyor.

2

Taş fırın pizzaları, meze ve el yapımı makarnaları gibi lezzetler de yer alıyor. ''Bademli Somon'' ve ''Dağ Mantarlı Pizza'' benim en sevdiğim lezzetleri. Bu güzel restoranı deneyimlemenizi öneririm.

(Harbiye, Mim Kemal Öke Cd. No:35, 34365 Şişli/İstanbul)

+90 212 368 08 08

3

Mikla

Mehmet Gürs imzalı Mikla; vizyoner, rafine yemek, güzel İstanbul manzarası, modern yemek sunumları ve kaliteli müzikleri ile hem yerel hem de dünya çapında kendini kanıtlamış bir restoran. '' Tam Buğday Mantı'' ve ''Tencereden Kuzu'' tabakları benim favorim. Harika servis ekibi! Harika aşçılar!

4

Günün sonunda verdiğiniz paranın hakkını veren bir restoran. Asla pişman olmayacaksınız. Mikla 2015 yılından beri ''Dünyanın en iyi 50 restoranı'' içerisinde yer alıyor.

(Asmalı Mescit, The Marmara Pera, Meşrutiyet Cd. No:15, 34430 Beyoğlu/İstanbul)

+90 (212) 293 5656

5

Neolokal

Neolokal, Maksut Aşkar imzası taşıyan, İstanbul'un en iyi fine dining restoranlarından biri. Maksut Şef'in, gastronomiye bakış açısını, unutulmuş geleneksel tatları modernize etmek ve toprağa saygı olarak yorumladığını biliyoruz. Bu düşünceyi, Neolokal'in menüsüne baktığınızda çok net bir şekilde görebilirsiniz. Galata Salt'ın terasında bulunan Neolokal, klasik Türk mutfağında bulunan yemekleri, modern bir şekilde yorumluyor.

6

Neolokal'e gitme fırsatını henüz bulamadım, lakin pandemi sonrası soluğu Galata'da alacağım ve Neolokal'in enfes tatlarını deneyimleyeceğim. Neolokal geçtiğimiz yıllarda ''Dünyanın en iyi 100 restoranı'' içerisine girdi.

(Azapkapı, Bankalar Cd. No:11, 34421 Beyoğlu/İstanbul)

T. +90 212 244 00 16

7

Nicole Restaurant

Beyoğlu'nda, Tomtom Kaptan Sk' da bulunan Nicole, ünlü şef Aylin Yazıcıoğlu imzası taşıyor. Güzel manzarası, yerli ve taze malzemelerden oluşan mevsimsel menüleri, kaliteli servis ekibi ile şehrin en iyi fine dinig restoranlarından biri.

8

''Kerevit Tabağı'' ve tatlı olarak '' Predessert'' benim favorilerim. Verdiğiniz parayı hak eden restoranlardan biri, üzgün ayrılmayacaksınız.

(Boğazkesen Cad, Tomtom Kaptan Sk. No:18, 34433 Beyoğlu/İstanbul)

9

Vogue Restaurant

Modern, zarif ve şık! Öğle yemeği ve akşam yemeği hizmeti veren bu güzel restoran, Avrupa mutfağının dışında Asya mutfağından da esintiler sunuyor. Kaliteli servis anlayışları ve fiyat performans olarak memnun ayrılacağınız bir mekan.

10

Başlangıç olarak '' Vogue meze tadım'' tabağı, ana yemek olarak ''Fırında doğal besi ördek'' tabağı yedim. Gayet lezzetliydi. Sushilerini tatmak için pandemi sonrası tekrar gideceğim.

(Vişnezade, Akaretler Spor Cad. No:92 D:A BLOK, 34357 Beşiktaş/İstanbul)

(0212) 227 44 04

Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER
İşte haftanın kültür sanat ajandası
Bu hafta vizyona giren dikkat çeken filmlerinin başında Dublör (The Fall Guy) yer alıyor. Eğlenceli bir aksiyon filmi izleme fırsatı veren Dublör'de, dublörlüğe geri dönen ve bir yandan kayıp yıldızı aramaya koyulan Colt Seavers'ın hikâyesini anlatıyor. Bu haftanın bir diğer dikkat çeken filmi Rekabet (Challengers). Luca Guadagnino yönetmenliğindedeki filmde, tenisi bırakmak zorunda kalınca koçluk kariyerine başlayan ve bu süreçte kendisini bir aşk üçgeninin içerisinde bulan Tashi’nin hikayesini konu ediniyor. Yerli korku filmleri arasında ise, yönetmenliğini ve senaristliğini Erman Bostan’ın üstlendiği Cadı filmi öne çıkıyor. Bir diğer yerli korku filmi de Zah-Har "Cin Ahalisi". Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek Küçük Don Kişot’un Maceraları (Giants of la Mancha), kasabasını korumaya çalışırken kendisini heyecan dolu bir maceranın içerisinde bulan bir çocuğun hikayesini konu ediniyor. Bu haftanın tiyatro oyunu ise yeni sahnelenmeye başlanan Kardeşlerimi Arıyorum oldu. 28 Nisan'a kadar devam edecek olan Artweeks İstanbul'da Türkiye'nin önde gelen sanat galerilerinin yanı sıra, kurumsal ve özel koleksiyonlarından, müze koleksiyonlarından eserler sanatseverlerle buluşuyor. Dünya Dans Günü kapsamında İBB Kültür tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Dans Günleri, 2 Mayıs Perşembe günü sona erecek. Haftanın kültür sanat ajandasını Haberturk.com Yazı İşleri Koordinatörü Kadir Kaymakçı, HT Mikrofon'da Helin Genç'e değerlendirdi.