HT Gastro
Seyahat

Çocuklarla bayram tatili için 10 rota

Bu bayram tatili, çocuklarıyla gezmek ve dinlenmek isteyen ebeveynler için çok güzel bir fırsat.

Giriş: 09.11.2021 - 16:30 Güncelleme: 20.04.2023 - 14:10
Haberler Gastro Seyahat Çocuklarla bayram tatili için 10 rota

Bayram tatili için ancak izin alabildiyseniz ve gideceğiniz yeri henüz belirlemediyseniz eğlence, kültür, deniz ve dinlence dolu tatil rotalarına mutlaka göz atın.

1

Belek

Mavi bayraklı birçok alana sahip olan plajlarda Akdeniz'in muhteşem maviliğinin tadını çıkarmaya hazır olun. Antalya’nın bir diğer gözde beldesi Belek de, çocuklarla tatil yapmak için en uygun seçenekler arasında sıralanıyor. En iyi otel seçeneklerine sahip olan belde, tüm güzelliği ve eğlencesi ile sizi karşılıyor. Farklı konseptlerde hizmet veren oteller, konsept kahvaltıları, farklı içecekleri, eğlence aktiviteleri ve sahilleri ile ön plana çıkıyor. Aynı zamanda güler yüzlü çalışanları ile de kendinizi evinizde hissetmenize ve rahat etmenize ortam hazırlıyor.

2

The Land of Legends

Belek'te görsel şovları ve su parklarıyla çocukların çok eğlenecekleri bir yer var: The Land of Legends. Burası su parkları, su ve ışık gösterileriyle çocukların sınırsız eğlenecekleri bir yer olarak tasarlanmış. Eğer Antalya’ya birkaç günlük tatile gidecekseniz Kaleiçi, falezler, Düden Şelalesi’ni görüp, Tünektepe’den teleferikle Toroslar’a da çıkabilirsiniz. Dolu dolu bir tatil rotası sadece bir Antalya uçak bileti uzaklığınızda.

3

Pamukkale

Pamukkale tatil için güzel bir seçenek. Pamukkale travertenleri çocuklara çok ilginç gelebilir. Pamukkale’de kaplıca sularıyla dolu havuzu olan otel seçenekleri de mevcut.

4

Side

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Side, Antalya’nın en güzel bölgelerinden birinde konumlanıyor. Çocuklarınızla rahatlıkla tercih edebileceğiniz her şey dahil oteller, ultra her şey dahil oteller, yarım pansiyon oteller ve butik oteller gibi çeşitli konseptlerde hizmet veren belde, hayalinizdeki tatil temasına uygun alternatifler sunuyor. Antik bir yerleşim alanı olan belde, hem tarihi dokusu hem de kültürel faaliyet seçenekleriyle misafirlerine unutulmaz bir tatil deneyimi vadediyor.

5

Polonezköy

Tatili İstanbul’da geçirecek olanlar için İstanbul ve çevresinde de pek çok aktivite mevcut. Müzeler, saraylar, eğlence mekanları başlı başına çocukların görmesi gereken yerler arasında. Ancak eğlenceli ve yaratıcı bir etkinlik arıyorsanız Polonezköy’de açılan Yeşil Nesil Atölyeleri’ni ziyaret edebilirsiniz. Bu atölyede tarım, orman, beceri, bilim, gurme ve bilişim gibi pek çok dalda çocukların becerilerini geliştirebildikleri etkinlikler bulunuyor. Maceraya düşkün çocuklar için Maslak Uniq, Alemdağ’da konumlanmış Park of Çekmeköy’deki survivor parkurları da son derece eğlenceli… İstanbul çevresinde Şile’de Saklıgöl, Ağlayankaya, Ağva’da Kilimli ve Kadırga Koyları ve Hacıllı Köyü’ndeki mağara gezebileceğiniz lokasyonlar arasında.

6

Hobbit Evleri

Kocaeli Kartepe’de bulunan Hobbit Evleri, Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parklarından birinin içinde konumlanmış. Bu parkta Hobbit Evleri’nin önlerindeki banklarda kahvaltı etmek, 5500 metrekarelik yürüyüş parkurlarında spor yapmak, temiz havanın tadını çıkarmak mümkün. Hobbit Evleri’ne kadar gitmişken Maşukiye’de kahvaltı edebilirsiniz.

7

Kıbrıs

Ege ve Akdeniz sahillerinin yanı sıra, vize ya da pasaporta gerek duymadan seyahat edilebildiğinden, tatilcilerin Kıbrıs’a da yoğun bir talebi oluyor. Akdeniz ikliminin yaşandığı Kıbrıs’ta, tatil sezonunun Türkiye’deki tatil yörelerine kıyasla daha uzun sürmesi de, yine yavru vatanın çekiciliğini arttıran faktörler arasında yer alıyor.

8

Fethiye

Merkez otelleri, denize sıfır konumu, masmavi denizi, sımsıcak kumları ve içinizi ısıtacak güneşi ile yerli yabancı turistlerin uğrak noktalarından Fethiye de, çocuklu tatil için en uygun seçenekler arasında yer alıyor.

9

Atatürk Arboretumu – Kent Ormanı

Atatürk Arboretumu doğal güzellikleriyle en güzel fotoğraflarını çekebileceğiniz yerlerin başında geliyor. Keyifli bir gezi sonrasında isterseniz boğaz hattında kısa bir yemek molası verebilirsiniz ya da Kemerburgaz Kent Ormanı’nı keşfedebilirsiniz.

10

Abant – Bolu – Yedigöller

Abant-Bolu-Yedigöller-Sünnet Gölü-Göynük bölgesindeki pek çok yeri görebilirsiniz. Abant çevresinde bulunan her zevke, her bütçeye uygun otellerde konaklayabilir, doğal güzelliklerin keyfine varabilirsiniz.

Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER
İşte haftanın kültür sanat ajandası
Bu hafta vizyona giren dikkat çeken filmlerinin başında Dublör (The Fall Guy) yer alıyor. Eğlenceli bir aksiyon filmi izleme fırsatı veren Dublör'de, dublörlüğe geri dönen ve bir yandan kayıp yıldızı aramaya koyulan Colt Seavers'ın hikâyesini anlatıyor. Bu haftanın bir diğer dikkat çeken filmi Rekabet (Challengers). Luca Guadagnino yönetmenliğindedeki filmde, tenisi bırakmak zorunda kalınca koçluk kariyerine başlayan ve bu süreçte kendisini bir aşk üçgeninin içerisinde bulan Tashi’nin hikayesini konu ediniyor. Yerli korku filmleri arasında ise, yönetmenliğini ve senaristliğini Erman Bostan’ın üstlendiği Cadı filmi öne çıkıyor. Bir diğer yerli korku filmi de Zah-Har "Cin Ahalisi". Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek Küçük Don Kişot’un Maceraları (Giants of la Mancha), kasabasını korumaya çalışırken kendisini heyecan dolu bir maceranın içerisinde bulan bir çocuğun hikayesini konu ediniyor. Bu haftanın tiyatro oyunu ise yeni sahnelenmeye başlanan Kardeşlerimi Arıyorum oldu. 28 Nisan'a kadar devam edecek olan Artweeks İstanbul'da Türkiye'nin önde gelen sanat galerilerinin yanı sıra, kurumsal ve özel koleksiyonlarından, müze koleksiyonlarından eserler sanatseverlerle buluşuyor. Dünya Dans Günü kapsamında İBB Kültür tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Dans Günleri, 2 Mayıs Perşembe günü sona erecek. Haftanın kültür sanat ajandasını Haberturk.com Yazı İşleri Koordinatörü Kadir Kaymakçı, HT Mikrofon'da Helin Genç'e değerlendirdi.