HT Gastro
Lezzetli Hatlar

Şeflere göre en iyi görüntü veren makarnalar

Tüm zamanların tabakta en iyi sunum veren en lezzetli makarnaları. Tabii ki şeflere göre...

Giriş: 24.01.2024 - 12:02 Güncelleme: 24.01.2024 - 12:02
Haberler Gastro Lezzetli Hatlar Tüm zamanların en iyi görünen makarnaları

Makarnaların şekilleri ve görüntüleri birbirinden farklı. Her birinin tabaktaki duruşu farklı. Kimine et kimine sebze kimine bol sos ve peynir yakışıyor. Ünlü şefler hangi makarnayı neden seviyor?

1

Pappardelle

Pappardelle makarnayı gerçekten seviyorum çünkü yapması ve yemesi kolay. Soslarla harika oluyor. Ayrıca tabakta her zaman gerçekten zarif görünüyor.

Carlos Gaytan, Chicago'daki Tzuco'nun sahibi

2

Conchiglione

Conchiglione'u sırf boyutları nedeniyle seviyorum. Tabakta harika görünüyorlar. Bir sürü ragu sosu yemek için de birebirler.

Thomasina Miers, Londra'daki Wahaca'nın kurucusu

3

Spagetti

Pek çok şefe göre tüm zamanların en iyi makarna şekli spagetti. Kalabalıkları doyuran, et ve sebze ile çok çabuk yemeğe dönüşebilen, her türlü sosla gayet lezzetli hale gelen spagetti, deniz ürünleri eşliğinde pek çok şefin favorisi.

4

Rotini

Pek çok kişiye küçükken kullandığımızı ahizeli telefonların kordonlarını hatırlatacağından eminim. Sosla, sebzeyle, yeşillikle mükemmel uyum sağlayan, tabaktaki duruşunu en beğendiğim rotini.

Agustin Ferrando Balbi, Andō, Hong Kong'un şef kurucusu

5

Pici

Piciyi, çok kalın elle sarılmış spagetti olarak düşünebilirsiniz. Yumurtasız, su un ve zeytinyağı ile hazırlanan basit bir hamurla yapılır ve yapımı hiç zaman almaz. Kullanılan soslerı emer ve müthiş bir lezzeti vardır.

Max Venning, Londra'daki Top Cuvée'nin ortak sahibi

6

Orecchiette

Kimilerinin kulağa kimilerinin deniz kabuğuna benzettiği Orecchiette türü markarnanın merkezinin hamuru ince, kenarları her türlü sosun yapışması için pürüzlü bir yüzeye sahiptir. Ben bu markarnayı yemeye doyamıyorum. Ayrıca, pişirmesi kolay ve lezzetli.

Urbanbelly'nin şefi Bill Kim

7

Bucatini

Bence tüm zamanların en iyi makarna şekli bucatini. Bu makarnanın içi boş, bu da sosu tutmak için mükemmel bir çözüm. Bucatini'nin iştah açıcı bir dokusu var.

Nyesha Arrington, Los Angeles şubesinde şef.

8

Ravioli

Benim için en iyi makarna şekli ravioli. El yapımı olduğu için ve mantıya benzediği için de çok severim. İç dolgu malzemesi ve hamur dengesi mükemmeldir.

Dubai Time Out Market'te şef

9

Linguine

Linguine yemenin ritüeli: Makarnayı çatalın etrafında yuvarlamak, hepsini ağzınıza doldurmak. Nerede yersem yiyeyim bana İtalya'da olduğumu düşündürür. İstiridye ve diğer bazı hassas soslarla mükemmel eşleşir.

Romain Bourillion, Cocotte in Lodon'un kurucusu

10

Cavatappi

Tüm zamanların en iyi makarna şekli bana göre cavatappidir. Sosun, sebzenin ve etin her damlasını daha da önemlisi peyniri tutar.

Kristen Ashley, Chicago'daki Cleo's Southern Cuisine'in şef sahibi

11

Trofie

12

Mafalde

13

Rigatoni

Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER
İşte haftanın kültür sanat ajandası
Bu hafta vizyona giren dikkat çeken filmlerinin başında Dublör (The Fall Guy) yer alıyor. Eğlenceli bir aksiyon filmi izleme fırsatı veren Dublör'de, dublörlüğe geri dönen ve bir yandan kayıp yıldızı aramaya koyulan Colt Seavers'ın hikâyesini anlatıyor. Bu haftanın bir diğer dikkat çeken filmi Rekabet (Challengers). Luca Guadagnino yönetmenliğindedeki filmde, tenisi bırakmak zorunda kalınca koçluk kariyerine başlayan ve bu süreçte kendisini bir aşk üçgeninin içerisinde bulan Tashi’nin hikayesini konu ediniyor. Yerli korku filmleri arasında ise, yönetmenliğini ve senaristliğini Erman Bostan’ın üstlendiği Cadı filmi öne çıkıyor. Bir diğer yerli korku filmi de Zah-Har "Cin Ahalisi". Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek Küçük Don Kişot’un Maceraları (Giants of la Mancha), kasabasını korumaya çalışırken kendisini heyecan dolu bir maceranın içerisinde bulan bir çocuğun hikayesini konu ediniyor. Bu haftanın tiyatro oyunu ise yeni sahnelenmeye başlanan Kardeşlerimi Arıyorum oldu. 28 Nisan'a kadar devam edecek olan Artweeks İstanbul'da Türkiye'nin önde gelen sanat galerilerinin yanı sıra, kurumsal ve özel koleksiyonlarından, müze koleksiyonlarından eserler sanatseverlerle buluşuyor. Dünya Dans Günü kapsamında İBB Kültür tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Dans Günleri, 2 Mayıs Perşembe günü sona erecek. Haftanın kültür sanat ajandasını Haberturk.com Yazı İşleri Koordinatörü Kadir Kaymakçı, HT Mikrofon'da Helin Genç'e değerlendirdi.