HT Gastro
Seyahat

Türkiye "mavi bayrak"ta yine dünya üçüncüsü!

2023 yılı 'Mavi Bayrak Ödülleri'ni açıkladı. Bu yıl Türkiye'de 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ve 10 bireysel yatta 'Mavi Bayrak' dalgalanacak.

Giriş: 24.05.2023 - 17:26 Güncelleme: 25.05.2023 - 17:07
Haberler Gastro Seyahat Türkiye'deki mavi bayraklı plajlar 2023

Türkiye, bu yıl da dünyada en çok 'Mavi Bayrak'a sahip ülke olarak üçüncü sırada yer aldı. Türkiye’de; 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ve 10 bireysel yat, 'Mavi Bayrak' almaya hak kazandı. Merkezi Danimarka Kopenhag’ta bulunan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı-FEE tarafından açıklanan Mavi Bayrak sıralamasında Türkiye, plaj sayısı ile yine dünya üçüncüsü oldu. Sıralamanın ilk sırasında İspanya, ikinci sırasında Yunanistan yer aldı. Üçüncü sırada yer alan Türkiye’yi İtalya ve Fransa takip etti. Türkiyedeki dağılıma göz atmadan evvelİstanbul'a yakın denize nerede girilir?haberimize de göz atmak isteyebilirsiniz.

1

ANTALYA 231

Antalya; Aksu, Alanya, Demre, Finike, Kaş, Kemer, Konyaaltı, Kumluca, Manavgat, Muratpaşa, Merkez ve Serik ilçelerinde olmak üzere toplam 231 mavi bayraklı plaja sahip. Mükemmel coğrafya Antalya için tıklayın

2

MUĞLA 110

Muğla; Bodrum, Datça, Fethiye, Marmaris, Milas, Ortaca ve Ula ilçelerinde olmak üzere toplam 110 mavi bayraklı plaja sahip. Dalaman'dan 30 dakika sonra cennet

3

İZMİR 63

İzmir; Aliağa, Çeşme, Dikili, Foça, Güzelbahçe, Karaburun, Menderes, Seferihisar, Selçuk ve Urla olmak üzere toplamda 63 mavi bayraklı plaja sahip.

4

AYDIN 35

Aydın'da Didim ve Kuşadası ilçelerinde olmak üzere toplam 35 mavi bayraklı plaj bulunuyor.

5

ÇANAKKALE 12

Çanakkale'de Ayvacık, Ezine, Gökçeada ve Gelibolu olmak üzere toplam 12 mavi bayraklı plaj var.

6

BALIKESİR 46

Balıkesir; Ayvalık, Burhaniye, Edremit ve Gömeç olmak üzere toplam 46 mavi bayraklı plaja sahip.

7

MERSİN 11

Mersin'de Bozyazı, Erdemli, Gülnar ve Silifke ilçelerinde olmak üzere toplam 11 mavi bayraklı plaj bulunuyor.

8

KOCAELİ 9

Kocaeli'ndeki 9 adet mavi bayraklı plaj Kandıra'da bulunuyor

9

VAN 1

Van'daki tek mavi bayraklı plaj, Tuşba Belediyesi Mollakasım Halk Plajı.

10

BURSA 2

Bursa 2 mavi bayraklı plaja sahip. İznik İnciraltı Halk Plajı ve Karacabey Kurşunlu Halk Plajı.

11

KIRKLARELİ 1

Kırklareli'deki 1 mavi bayraklı plaj Demirköy İğneada'da bulunuyor.

12

İSTANBUL 1

İstanbul'un 1 mavi bayraklı plajı Şile'de. Şile'!de Sofular Plajı

13

SAKARYA 1

Sakarya'da bulunan 1 adet mavi bayraklı plaj Karasu'da.

14

DÜZCE 1

Düzce'deki 1 tane mavi bayraklı plaj Akçakoca'da

15

BARTIN 3

Bartın'da merkezde 3 mavi bayraklı plaj İnkum'da

16

SAMSUN 13

Samsun'daki 13 mavi bayraklı plajın bir kısmı Atakum'da ve bir kısmı Terme ilçesinde.

Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER
İşte haftanın kültür sanat ajandası
Bu hafta vizyona giren dikkat çeken filmlerinin başında Dublör (The Fall Guy) yer alıyor. Eğlenceli bir aksiyon filmi izleme fırsatı veren Dublör'de, dublörlüğe geri dönen ve bir yandan kayıp yıldızı aramaya koyulan Colt Seavers'ın hikâyesini anlatıyor. Bu haftanın bir diğer dikkat çeken filmi Rekabet (Challengers). Luca Guadagnino yönetmenliğindedeki filmde, tenisi bırakmak zorunda kalınca koçluk kariyerine başlayan ve bu süreçte kendisini bir aşk üçgeninin içerisinde bulan Tashi’nin hikayesini konu ediniyor. Yerli korku filmleri arasında ise, yönetmenliğini ve senaristliğini Erman Bostan’ın üstlendiği Cadı filmi öne çıkıyor. Bir diğer yerli korku filmi de Zah-Har "Cin Ahalisi". Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek Küçük Don Kişot’un Maceraları (Giants of la Mancha), kasabasını korumaya çalışırken kendisini heyecan dolu bir maceranın içerisinde bulan bir çocuğun hikayesini konu ediniyor. Bu haftanın tiyatro oyunu ise yeni sahnelenmeye başlanan Kardeşlerimi Arıyorum oldu. 28 Nisan'a kadar devam edecek olan Artweeks İstanbul'da Türkiye'nin önde gelen sanat galerilerinin yanı sıra, kurumsal ve özel koleksiyonlarından, müze koleksiyonlarından eserler sanatseverlerle buluşuyor. Dünya Dans Günü kapsamında İBB Kültür tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Dans Günleri, 2 Mayıs Perşembe günü sona erecek. Haftanın kültür sanat ajandasını Haberturk.com Yazı İşleri Koordinatörü Kadir Kaymakçı, HT Mikrofon'da Helin Genç'e değerlendirdi.