HT Gastro
Seyahat

2021'nin en iyi seyahat noktaları

Yıllık izinlerimizi daha kullanmamışsak, 2021 yılının gezi maceralarını planlamaya başlamanın vakti geldi demektir. 

Giriş: 11.12.2019 - 03:12 Güncelleme: 31.05.2021 - 22:00
Haberler Gastro Seyahat 2021’nin en iyi seyahat noktaları

Sizler için önümüzdeki yıl boyunca ziyaret edilebilecek en iyi şehirleri ve ülkeleri araştırdık, birçok farklı etmeni göz önünde bulundurarak hoşunuza gidecek bir liste çıkardık. Aşağıda göreceğiniz 2020 yılında gidilecek en güzel 10 ülke ve 10 şehir listesindenevvel, bu listeyle ilgili aldığımız bir kaç ufak nota bakalım.

Butan
-

Sürdürülebilir seyahat olanaklarına, yani kültürel ve doğal çevreye uzun vadede zarar vermeden turizm yapabilme yollarına önem verdiğimizden Butan, 2020 yılının en ideal turizm ülkesi olarak 1 numarada.

Butan
-

Himalayalardaki bu küçük ülke, dağ yolları boyunca yürüyen ziyaretçilerini ödüllendiren, ‘yüksek değer, doğaya zararsız’ önceliği olan bir turizm politikası güdüyor. Aynı zamanda bu ülke, dünyanın karbon salınımı sıfır olan tek ülkesi ve 2022 yılına kadar dünyanın tamamen organik olan tek ülkesi olmayı hedefliyor.

eSwatini
-

Listenin ilk 10’undaki bazı ülkeler, şaşkınlığa yol açabilir, bizden söylemesi. Mesela 5 numaradaki eSwatini’ye bir bakın (hayır, yazım hatası yok). Bu, ismi henüz yenilenmiş olan krallık – önceden Swaziland diye biliniyordu – eve yüzünüzde kocaman bir gülümsemeyle dönmenizi sağlayacak, Afrika’nın değeri en bilinmeyen ülkelerinden biri.

Liberya
-

8 numaradaki Liberya’nın biraz ‘gizemli’ olduğunu kabul etmek gerek. Batı Afrika’daki bu ülke, Norveç ile orman tahribatını durdurmak üzerine çığır açıcı bir anlaşma imzaladı. Yani ormanlarda özgürce dolaşan şempanzeler, cüce su aygırları ve filler, bir süre daha güven içerisinde olacaklar. Ülkenin harika sahilleri de cabası…

Salzburg
-

Şehirler arasında Avusturya’nın Salzburg kenti, bir numaraya yerleşmiş durumda. Salzburg Festivali, seyahat planları hazırlanırken tarih açısından öncelikli olarak göz önünde bulundurulmalı. Kutlamalar birçok özel aktiviteye ev sahipliği yapıyor.

Kahire
-

En iyi şehirlerin üçüncüsü olan Kahire ise dünyanın yalnızca bir uygarlığa odaklanan en kapsamlı müzesini – Büyük Mısır Müzesi’ni – açmaya hazırlanıyor. 10. sıradaki Denver ise yaratıcı gelişimi ve sürekli evrim halinde olan gastronomik sahnesi ile adından övgüyle söz ettiriyor.

1
 2020 yılında gidilecek en güzel 10 ülke

2020 yılında gidilecek en güzel 10 ülke

1 Butan

2

2 İngiltere

3

3 Kuzey Makedonya

4

4 Aruba Adası

5

5 eSwatini

6

6 Costa Rica

7

7 Hollanda

8

8 Liberya

9

9 Fas

10

10 Uruguay

11
 2020 yılında gidilecek en güzel 10 şehir

2020 yılında gidilecek en güzel 10 şehir

1. Salzburg, Avusturya

12

2. Washington, DC, ABD

13

3. Kahire, Mısır

14

4. Galway, İrlanda

15

6. La Paz, Bolivya

16

5. Bonn, Almanya

17

7. Kochi, Hindistan

18

8. Vancouver, Kanada

19

9. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

20

10. Denver, ABD

Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER
İşte haftanın kültür sanat ajandası
Bu hafta vizyona giren dikkat çeken filmlerinin başında Dublör (The Fall Guy) yer alıyor. Eğlenceli bir aksiyon filmi izleme fırsatı veren Dublör'de, dublörlüğe geri dönen ve bir yandan kayıp yıldızı aramaya koyulan Colt Seavers'ın hikâyesini anlatıyor. Bu haftanın bir diğer dikkat çeken filmi Rekabet (Challengers). Luca Guadagnino yönetmenliğindedeki filmde, tenisi bırakmak zorunda kalınca koçluk kariyerine başlayan ve bu süreçte kendisini bir aşk üçgeninin içerisinde bulan Tashi’nin hikayesini konu ediniyor. Yerli korku filmleri arasında ise, yönetmenliğini ve senaristliğini Erman Bostan’ın üstlendiği Cadı filmi öne çıkıyor. Bir diğer yerli korku filmi de Zah-Har "Cin Ahalisi". Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek Küçük Don Kişot’un Maceraları (Giants of la Mancha), kasabasını korumaya çalışırken kendisini heyecan dolu bir maceranın içerisinde bulan bir çocuğun hikayesini konu ediniyor. Bu haftanın tiyatro oyunu ise yeni sahnelenmeye başlanan Kardeşlerimi Arıyorum oldu. 28 Nisan'a kadar devam edecek olan Artweeks İstanbul'da Türkiye'nin önde gelen sanat galerilerinin yanı sıra, kurumsal ve özel koleksiyonlarından, müze koleksiyonlarından eserler sanatseverlerle buluşuyor. Dünya Dans Günü kapsamında İBB Kültür tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Dans Günleri, 2 Mayıs Perşembe günü sona erecek. Haftanın kültür sanat ajandasını Haberturk.com Yazı İşleri Koordinatörü Kadir Kaymakçı, HT Mikrofon'da Helin Genç'e değerlendirdi.