HT Gastro
Seyahat

Antalya'nın saklı cennetleri

Antalya'da dünyaca ün yapmış doğal alanların yanı sıra, herkesçe bilinmeyen birçok saklı cennet bulunuyor.

Giriş: 13.02.2023 - 10:54 Güncelleme: 06.06.2023 - 14:44
Habertürk
Haberler Gastro Seyahat Antalya'nın saklı cennetleri

Kaputaj Plajı'ndan Konyaaltı, Lara, Altınkum plajlarına, Aspendos Antik Tiyatro'dan Patara, Perge, Myra, Alanya Kalesi gibi tarihi değerlere, Düden, Kurşunlu ve Manavgat şelalelerine, birçok kanyona sahip Antalya, havaların ısınmasıyla birlikte turistlerin en çok rağbet ettiği kentlerden biri olmaya devam ediyor. Antalya herkesçe bilinen tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin dışında keşfedilmeyi bekleyen birçok güzelliği de barındırıyor.Birçoğu tamamen doğal, işletme olmayan, telefon ve internetin dahi çok az veya hiç çekmediği alanları derlediğimiz haberimiz aşağıda...

1

Finike doğal havuz, Demre

Finike doğal havuzun en derin kısmı 3-5 metre, alt kısımda denizle bağlantısı olan bir mağara tünel var. Bu nedenle kimi zaman gelgit olabiliyor.

2

İşletme yok, yumuşak bir zemin yok hafif eğimli. Telefon çekiyor. İnişi zor tehlikeli kısımları var.

Foto: @kseniaserbatova

TÜRK RIVIERASI HABERİ İÇİN TIKLAYIN

3

Korsan Koyu, Kumluca

Kumluca'da Karaöz ile Gelidonya Feneri arasındaki Korsan Koyu görülmesi gereken yerlerden.

4

Yakınlarda işletmeler, kampingler var. Duş ve su içmek için çeşmeler var. Günübirlik aktiviteler için uygun.

MÜKEMMEL COĞAFYA ANTALYA HABERİ İÇİN TIKLAYIN

5

Kocaçay Şelalesi, Döşemealtı

Döşemealtı ilçesi Ekşili köyünde, ormanın içinde yaklaşık 5 metrelik şelalesi ve kocaman doğal havuzuyla Kocaçay Şelalesi. Kamp için uygun, işletme, su ve tuvalet yok. Telefon kısmen çekiyor, internet zor.

Foto: @kocacayselalesi

ANTALYA'NIN EN ÜNLÜ PLAJLARI

6

Etler şelalesi, Serik

Serik ilçesi Etler köyündeki Etler şelalesi Antalya'nın en yüksek şelalelerinden. Çevresinde kamp için uygun alanlar var. İnişi biraz zor, ayakkabıyla inilmesi daha güvenli. Bir işletme yok. Suyu soğuk, havuzu kimi yerde boyu aşıyor.

7

Sulu Obruk, Döşemealtı

Döşemealtı'nda doğa harikası Obruk, antik döşeme yolunun hemen yakınında. İşletme yok, telefon çekiyor. Tam manzaraya karşı yaklaşık 2 çadırlık kamp yeri var.

8

Kapuz Kanyonu, Konyaltı

Konyaaltı'nın Aşağıkaraman mahallesindeki Kapuz Kanyonu, Antalya merkeze yarım saat uzaklıkta. Muhteşem güzellikteki bu kanyonda işletme yok, kamp için uygun. Piknik için dere boyunca müsait yer var. Telefon kısmen çekiyor.

9

Doyran şelalesi, Konyaaltı

Konyaaltı'ndaki Doyran göleti yakınlarında bulunan Doyran şelalesi. Mevsime göre suyun debisi değişkenlik gösterebiliyor. İşletme yok. Kamp için çok küçük bir alan var. Telefon kısmen, internet çok zor çekiyor.

10

Gelidonya Feneri, Kumluca

Kumluca'da Taşlık Burnu'nda tarihi Likya Yolu'nda bulunan Gelidonya Feneri, Türkiye kıyılarının en yüksek deniz feneri. İşletme, su yok. Telefon internet az da olsa çekiyor.

11

Maden Koyu, Çıralı

Likya yolunun en güzel parkurlarından biri Maden Koyu. Buraya Çıralı'dan patika yolundan veya Tekirova'dan ulaşılabiliyor. Ancak Tekirova girişi araçlara kapatıldı. İşletme yok. Telefon ve internet çok az çekiyor.

Foto: @visitkemer

12

Kurşunlu Şelalesi, Aksu

Kurşunlu Şelalesi, Antalya'ya 15 kilometre. Zengin florası ile muhteşem bir yer. Yaklaşık 18 metrelik şelale ve Milli Park alanı doğa yürüyüşü, bitki ve hayvan gözlemi gibi ekoturizm açısından zengin. Günübirlik dinlenme ve piknik için uygun.

13

Cennet Koyu, Alacasu

Kemer Alacasu'daki Cennet Koyu, Antalya'nın en güzel koylarından biri. Merkeze 60 kilometre. Anayoldan yaklaşık 400 metrelik yolu bozuk. İşletme, tuvalet yok. Su tulumbadan geliyor. Kamp, karavan için uygun ama hafta sonları çok kalabalık.

14

Baydoğan Şelalesi

Baydoğan Şelalesi, merkezden yaklaşık 50 km. Yarbaşçandır Köyü'nden 1 km uzaklıkta. Yolu çok zorlu ve tehlikeli. Kamp için uygun alanlar var. İşletme yok. Telefon kısmen çekiyor. Piknik için uygun.

Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER
İşte haftanın kültür sanat ajandası
Bu hafta vizyona giren dikkat çeken filmlerinin başında Dublör (The Fall Guy) yer alıyor. Eğlenceli bir aksiyon filmi izleme fırsatı veren Dublör'de, dublörlüğe geri dönen ve bir yandan kayıp yıldızı aramaya koyulan Colt Seavers'ın hikâyesini anlatıyor. Bu haftanın bir diğer dikkat çeken filmi Rekabet (Challengers). Luca Guadagnino yönetmenliğindedeki filmde, tenisi bırakmak zorunda kalınca koçluk kariyerine başlayan ve bu süreçte kendisini bir aşk üçgeninin içerisinde bulan Tashi’nin hikayesini konu ediniyor. Yerli korku filmleri arasında ise, yönetmenliğini ve senaristliğini Erman Bostan’ın üstlendiği Cadı filmi öne çıkıyor. Bir diğer yerli korku filmi de Zah-Har "Cin Ahalisi". Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek Küçük Don Kişot’un Maceraları (Giants of la Mancha), kasabasını korumaya çalışırken kendisini heyecan dolu bir maceranın içerisinde bulan bir çocuğun hikayesini konu ediniyor. Bu haftanın tiyatro oyunu ise yeni sahnelenmeye başlanan Kardeşlerimi Arıyorum oldu. 28 Nisan'a kadar devam edecek olan Artweeks İstanbul'da Türkiye'nin önde gelen sanat galerilerinin yanı sıra, kurumsal ve özel koleksiyonlarından, müze koleksiyonlarından eserler sanatseverlerle buluşuyor. Dünya Dans Günü kapsamında İBB Kültür tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Dans Günleri, 2 Mayıs Perşembe günü sona erecek. Haftanın kültür sanat ajandasını Haberturk.com Yazı İşleri Koordinatörü Kadir Kaymakçı, HT Mikrofon'da Helin Genç'e değerlendirdi.