HT Gastro
Seyahat

Türk Rivierası neresidir?

Bin yıllık tarihi kalıntılara sahip kıyıları, ormanları ve dağları ile Türk Rivierası mükemmel bir destinasyon.

Giriş: 02.11.2022 - 02:49 Güncelleme: 31.08.2023 - 01:45
Haberler Gastro Seyahat Mükemmel destinasyon: Türk Rivierası

Türk Rivierası, Türkiye’nin nefes kesici Akdeniz ve Ege kıyı şeridine ev sahipliği yapan güneybatı sahil bölgesine verilen isimdir. Doğuda Antalya'dan batıda Çeşme'ye kadar uzanan Toros Dağları’yla örtülü Türk Rivierası görebileceğiniz en harika en yeşil sahil şeridine sahiptir. Riviera en basit anlatımı ile deniz kıyısı anlamına gelir. Türk Rivierası'nın başlıca yerleşim yerleri; Alanya, Antalya, Beldibi, Belek, Bodrum, Boğazkent, Çeşme, Dalaman, Dalyan, Datça, Didim, Fethiye, Finike, Göcek, Kalkan, Kaş, Kemer, Kuşadası, Kumluca, Köyceğiz, Manavgat, Marmaris, Seferihisar, Selçuk, Serik, Side olarak sıralanabilir.

Rüya gibi bir güzelliğe sahip Türk Rivierası; ışıltılı güneşi, bozulmamış doğası, masmavi denizi, kilometrelerce uzunlukta yemyeşil kıyıları, antik şehirleri, kaleleri, limanları, tapınakları, ormanları, dağları ve keşfedilecek doğa harikası pek çok yeriyle mükemmel bir destinasyondur.

Akdeniz kıyısı boyunca hemen hemen her kasaba yaz tatili için en çok tercih edilen yerler arasındadır. Tüm sahil şeridi denizle içiçe vakit geçirebileceğiniz konaklama seçenekleriyle doludur. Bu bölgede kamp, ​​dalış ve tekne turları gibi çeşitli aktivite seçeneklerini değerlendirebileceğiniz gibi yürüyüş ya da bisiklet tercihi de yapabilirsiniz. Bu bölgedeki yemyeşil beldeler, rüya gibi turkuaz denizler, yemyeşil ormanlar, koylar ve bozulmamış doku stres atmak ve dinlenmek için birebirdir, hepimizin hayallerini süsler.

1

ANTALYA

Kaputaj Plajı'ndan Konyaaltı, Lara, Altınkum plajlarına, Aspendos Antik Tiyatro'dan Patara, Perge, Myra, Alanya Kalesi gibi tarihi değerlere, Düden, Kurşunlu ve Manavgat şelalelerine, birçok kanyona sahip Antalya, havaların ısınmasıyla birlikte turistlerin en çok rağbet ettiği kentlerden biri haline geliyor.

2

ALANYA

Alanya, sunduğu çeşitli imkânlarla oldukça cömert bir şehir. Medeniyetlerin beşiği olan bu bölgede yat turlarına ya da dalış turlarına katılarak doğayla iç içe olabilirsiniz. Alanya Kalesi ve Kızılkule, Alanya’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır. Dim Mağarası, Kleopatra Plajı, Damlataş Plajı, İncekum Plajı ve Keykubat Plajı beldenin en güzel plajlarından yalnızca birkaçı. Alanya, aynı zamanda, eğlenceli gece hayatı ile öne çıkar. Tatil beldelerinde deniz mahsullerini tatmayı ve köy kahvaltısı yapmayı ihmal etmeyin. Hareketli gece hayatı ile öne çıkan Alanya, upuzun kumsalları, doğal güzellikleri ve her bütçeye uygun konaklama seçenekleriyle beğeni kazanan bir lokasyon. Deniz tatilinin yanı sıra kültür turları için de tercih edilen Alanya, farklı bütçelere uygun otel seçenekleri ve Gazipaşa Havalimanı sayesinde beldeye kolayca ulaşılması bakımından seyahat severler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

3

PATARA

Akdeniz'in en eski uygarlıklarından biri olan Likya'nın kadim başkenti Patara, eşsiz kum tepeleri ile anılır ve milyonlarca yıldır deniz kaplumbağalarına (Caretta caretta) ev sahipliği yapar. 12 kilometrelik uzunluğuyla dünyanın en uzun kumsalı olan Patara'da; yavru deniz kaplumbağalarının yumurtalarından çıkıp denize doğru koşmalarına tanık olmak, mutlaka yapmanız gereken deneyimlerden biri. Anadolu'dan Roma'ya gönderilen ve dünyanın en eski demokratik meclis binası da tüm görkemiyle burada sizi bekler. Noel Baba olarak bilinen Aziz Nikolaos'un Pataralı olduğunu biliyor muydunuz? Akdeniz'in gizli cevherleri Xanthos ve Letoon bu bölgede mutlaka görülmesi gereken yerlerden. UNESCO Dünya Mirası Alanları olarak belirlenmiş bu iki antik kent, Likya uygarlıklarının izlerini günümüze kadar taşıyan en önemli değerler arasında.

4

KEKOVA

Su altı zenginlikleri ile tanınan Kekova, Mavi Yolculuk'un da vazgeçilmez duraklarından biri. Bu güzel Akdeniz kasabasında gezerken hediyelik eşya dükkânlarından sevdikleriniz için çeşitli hediyeler satın almayı ihmal etmeyin. Kekova, Türk Rivierası'nın en büyük adasıdır. Tekne turuna katılıp görebileceğiniz Aperlai, Simena (Kaleköy), Theimiusa (Üçağız) ve Batık Şehir; mavi yolculuğunuzu renklendirecektir. Yılın 300 günü güneşli olan Akdeniz’de havanın tadını çıkarırken ve binlerce yıllık tarihin hikâyelerine şahit olun. Kekova Adası’nın Simena’ya bakan kuzey kıyıları; denizin 4-5 metre derinliklerine kadar uzanan, yarısı suyun içinde yarısı dışında taş merdivenler, ev ve iskele kalıntıları gibi antik çağlardaki depremlerde kısmen suya gömülen uygarlığın izleriyle doludur.

5

KALEKÖY

Likya yerleşimi olan ve sadece deniz yoluyla ulaşılabilen Simena, Kaleköy olarak da bilinir. Kayaya oyularak inşa edilen tiyatro, Simena'daki en şaşırtıcı yerlerinden biri. Kaleden muhteşem Akdeniz manzaralarına şahitlik edebilirsiniz. Kaleköy’ün geleneksel kahvehanelerinde, yöre halkının sohbeti eşliğinde keçi sütlü dondurma ve keçiboynuzlu Türk kahvesi ile keyifli bir mola verebilirsiniz.

6

DEMRE

Antalya'nın en değerli ilçelerinden biri olan Demre, tarihi ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakır. Demre'den geçen Likya Yolu, Akdeniz'in uçsuz bucaksız maviliklerini yemyeşil çam ormanlarıyla buluşturur. Demre aynı zamanda Likya Yolu’nda yürüyen doğa ve spor tutkunlarını; eşsiz manzaralarla ve geçmişin izlerini taşıyan antik kentlerle bir araya getirir. Aziz Nikolaos Kilisesi, Demre'nin manevi ve kültürel hazinelerinden biridir. Tarihin doğayla bütünleştiği Demre'de ister otelde isterseniz apart evlerde konaklayarak keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Myra Antik Kenti, Demre’ye yapılacak gezinizin başlangıç noktası olabilir.

7

BELEK

Antalya’nın dört bir yanında lüks resort oteller olsa da söz konusu otellerin belli başlı noktalarda yoğunlaştığını söylemek mümkün. Bu bölgelerin başında ise Belek geliyor. Gösterişli golf cenneti Belek, Antalya'nın en çok tercih edilen destinasyonlarından biridir. Gözlerden uzak tatil beldeleriyle tanınan bölge; doğa, spor ve tatil imkânlarına ek olarak birçok alışveriş seçeneği de sunar. Canlı doğası, zengin bitki örtüsü, zoolojik çeşitliliği ve iklimi ile Belek onlarca otele ev sahipliği yapar. Üstelik Belek’teki otellerin bazılarında, dünya standartlarında golf tesisleri, profesyonel spor saha ve imkanları da yer alıyor.

8

KEMER

Antalya şehir merkezinin batısında yer alan, doğal ve tarihi zenginlikleriyle misafirlerine sınırsız alternatif sunan Kemer, aynı zamanda lüks resort otellere de sahip. Kemer, Antalya'nın en popüler tatil beldelerinden biri. Kusursuz plajları olan her şey dahil oteller, romantik atmosferiyle butik oteller, turkuaz denizlerde tekne turları ve masmavi maceralar ile Kemer, çiftlere geniş konaklama seçenekleri sunar.

9

SİDE

Side, Türkiye'nin en popüler antik kentleri arasındadır. Side, Pamfilya Antik Bölgesi'nde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken önemli bir liman kentidir. Yarımadanın ilk yerleşim yeri olan Side, tarihi MÖ 7. yüzyıla kadar dayanan Roma döneminde kültür, bilim ve piskoposluğun merkezi olmuştur. Antik çağda bir liman olan Side, nar anlamına gelir. Apollon ve Athena Tapınakları, Selge Harabeleri ve zamanda yolculuk yapıyormuşsunuz hissi uyandıran birçok antik tiyatro da dâhil olmak üzere Side'de görülecek ve deneyimlenecek pek çok nokta vardır. Sütunlu kemerler üzerine inşa edilen tiyatro, bölgenin en büyük yapısıdır. Güneşli günlerde ışıl ışıl parlayan mavi bayraklı plajlarda yüzebilir, tekne ve yat turlarına çıkabilir, berrak koylarda serin Akdeniz sularının tadını çıkarırken dinlenebilirsiniz.

10

KAPUTAŞ

Antalya’nın en batı kesiminde Kaş yakınlarında yer alan Kaputaş Plajı, yıllar içinde pek çok turizm tanıtım posterine konu olmuş hem yerli hem de yabancı turistin gözdesi haline gelmiştir. Burası sadece büyük resort otellerin bulunduğu, kitle turizmin yaygın olduğu bir bölge değil, küçük ve samimi butik otellerin de mevcut olduğu bir yerdir. V şeklindeki geçidin her iki yanında yükselen uzun kayalıklar arasındaki ana yoldan aşağıya inen dar merdivenlerden sahile ulaşabilirsiniz. Ne kadar zorlu bir noktada olursa olsun, tablo gibi güzelliği ile Kaputaş Plajı kesinlikle görülmeye değer.

11

KALEİÇİ

Hiç şüphesiz ki Kaleiçi Antalya’nın kalbidir! Sahil kenarında yer alan, tarihi dokunun korunduğu eski şehre girmeden önce sizi tüm ihtişamıyla Hadrian Kapısı karşılayacak. Antalya'nın ev sahipliğini yapan bu görkemli kapı, yaklaşık 2000 yıl önce Roma İmparatoru Hadrian'ın kenti ziyareti anısına inşa edilmiştir. Antik surların giriş kapılarından biri olan bu yapıdan geçerken büyüleneceksiniz! Bu kapıdan içeri girdiğinizde, Kaleiçi'nin tarihi dar sokakları ve surlarıyla çevrili bir atmosferde kendinizi zaman tüneline girmiş gibi hissedeceksiniz. Yapıdan geçen yollar sizi antik bir Roma limanı olan yat limanına götürecek. İsterseniz asansöre binip limana kadar inebilirsiniz. Türkiye'nin en önemli müzelerinden biri olan, Kaleiçi'nin yakınlarında konumlanan ve prestijli ödüllere layık görülen Antalya Arkeoloji Müzesi'ni ve dünyanın en büyük tünel akvaryumu olan Antalya Akvaryumu’nu ziyaret etmeyi unutmayın. Geniş kumsalı ve ince kumlarıyla Altınkum olarak da bilinen Lara Plajı’nda güneşle bütünleşerek kendinizi Akdeniz’in sularına bırakabilirsiniz. Farklı bir alternatif olarak şehrin en popüler plajı olan, mavi bayraklı ve çakıl taşlı Konyaaltı Plajı'nda keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

12

LİKYA YOLU

Akdeniz'in uçsuz bucaksız maviliğini yemyeşil ormanlarıyla buluşturan Likya Yolu, muhteşem manzaraları, inci gibi koyları ve antik kentleri ile görenleri büyülüyor. Geçmişle günümüz arasında adeta bir köprü işlevi görüyor. Fethiye'den Antalya'ya uzanan Likya Yolu’nda kamp alanlarının yanında pansiyonlardan bungalovlara kadar pek çok konaklama seçeneği bulabilirsiniz. 535 kilometre uzunluğundaki Likya Yolu, genellikle ilkbahar ve sonbaharda tercih edilmektedir. Doğanın tam kalbinde kamp yapabilir, yol kenarındaki sahillerde Akdeniz'in berrak sularının keyfini çıkarabilirsiniz. Kumluca ilçesi, Taşlık Burnu üzerinde bulunan Gelidonya Feneri de güzergâh üzerinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri.

13

PHASELİS ANTİK KENTİ

Antalya'dan geçen herkes Phaselis Antik Kenti'ni mutlaka görmeli! Bölgedeki antik kent, mağaralar ve bozulmamış koylar ziyaretçilere zengin keşifler vadediyor. Döneminin en önemli liman kenti olan Phaselis Antik Kenti, ziyaretçilerini göz alıcı bir güzellikte kaybolmaya çağırıyor. Tarihin doğayla buluştuğu bir nokta olan Phaselis Antik Kenti’nde serin sulara atlayarak burayı kucaklayabilirsiniz. Türk Rivierası'nda antik bir şehrin tam kalbinde yüzmek, hayatınızda sadece bir kez yaşayabileceğiniz bir deneyimdir.

14

İZTUZU

Dalyan'dan tekneye binip, sazlıkların arasından kıvrıla kıvrıla giden 7 km'lik kanalın sonunda altın renginde kumlara sahip İztuzu Plajı’na varıyorsunuz. Burası dünyanın en ünlü ve özel sahillerinden biri, koruma altında çünkü caretta caretta kaplumbağalarının yumurtlama bölgesi. İztuzu Plajı 6 kilometre uzunluğunda. Bir baştan bir başa yürümek turistlerin en sevdiği etkinlik. Üzerine herhangi bir yapı bulunmayan ve yıllardır doğası korunan İztuzu'na hem karadan hem de denizden ulaşım sağlanıyor.

15

ÇEŞME

Şifalı suları, mavi bayraklı plajları, balık restoranları, meşhur Alaçatı sokakları ve marinası ile tatilcilerin ilk tercih ettikleri rotalar arasında yer alan Çeşme, ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil vadediyor. İlçe merkezi ve Alaçatı’daki seçenekleriyle her bütçeye uygun konaklama alternatifi sunan Çeşme otelleri sezon boyunca oldukça rağbet görüyor. 2 km uzunluğundaki Ilıca Halk Plajı, Altınkum Plajı, Tekke Plajı ve Ayayorgi Koyu Çeşme’de denize girebileceğiniz meşhur plajlardan yalnızca bazıları. Alaçatı Yel Değirmenleri, Alaçatı Pazarı, Çeşme Marina, Çeşme Kalesi ve Çiftlik Koyu ise Çeşme ziyaretinde mutlaka görülmesi gereken yer arasında. Günübirlik tekne gezintisine çıkın ve koylarıyla ünlü Eşek Adası’na gidin. Tekneyle bir saat uzaklıktaki Eşek Adası, kuzey rüzgârlarına kapalı oluşu sayesinde sualtı ve su sporlarına çok elverişli. Öğle yemeği için Çeşme’nin en eski mekânlarından İmren Lokantası’na gidebilirsiniz. Çarşıdaki lokantanın leziz tencere yemeklerini ve zeytinyağlılarını deneyin.

16

DATÇA

Muğla’ya 2 saat uzaklıkta yer alan Datça, birbirinden güzel koyları, el değmemiş doğası, sakin kıyıları ve her zevke uygun konaklama birimleri ile yaz aylarının en çok tercih edilen rotalarından biri. Palamutbükü, Ovabükü, Hayıtbükü, Kargı Koyu, Kızılbük ve Knidos Antik Kenti sahili Datça’da denize girilebilecek yerlerin başında geliyor. Bunun yanı sıra eski Datça sokaklarında dolaşmak, tekne turuna katılmak ve Knidos Antik Kenti’ni ziyaret etmek seyahatinizi çok daha keyifli hale getirecek aktivitelerden. Datça koylarını daha rahat keşfetmek isterseniz araç kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

17

MARMARİS

Eski çağlardan beri çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Marmaris’en meşhur tatil rotaları; İçmeler, Turunç, Selimiye, Bördübet, Hisarönü'dür. Merkezde Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Mavi ve yeşilin bir araya geldiği ilçelerden Marmaris, eylül ayında kalabalıktan uzak sakin bir tatil için eşsiz bir yer. Özellikle ilçeye bağlı mahallelerden Turunç hem eşsiz deniziyle hem de sakin atmosferiyle mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

18

KALKAN

Kaş’a bağlı tatil beldesi Kalkan, huzurlu atmosferi, eşsiz koyları, panoramik deniz manzaralı butik otel seçenekleri ve doğal güzellikleri ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Bağlı olduğu Kaş’a yalnızca 20 km mesafede yer alan Kalkan ziyaretçilerine huzurlu bir ortam sunuyor. Kalkan seyahatinizde Kaş merkez, Kaputaş Plajı, Patara Plajı ve Antik Kenti’ni görerek keyifli bir Kaş-Kalkan turu gerçekleştirebilirsiniz. Vaktini daha çok Kalkan merkezde değerlendirmek isteyenler ise yüzmek için meşhur Kışla Koyu, Kalamar Koyu ya da Kalkan Koyu’na gidebilir. Kalkan tekne turu bölgede mutlaka gerçekleştirilmesi gereken aktivitelerin başında geliyor.

19

GÖCEK

Ülkemizde mavi yolculuk deyince ilk akla gelen yerlerden Göcek, gizli kalmış yüzlerce özel koya ev sahipliği yapıyor. Göcek Marina, Göcek D-Marin, İnlice Plajı ve Günlüklü Plajı, Göcek merkezden ulaşabilecek destinasyonların başında geliyor. Ancak Bedri Rahmi Koyu, Kleopatra Hamamı Koyu, Sarsala Koyu ve Ekincik Koyu başta olmak üzere, çok sayıda koyu içeren tekne turlarıyla maviliklerin keyfini daha uzun süre çıkarmak mümkün. Göcek’te konaklamak için pek çok alternatif arasından en uygununu seçip mavinin en güzel halinin keyfini yaşayabilirsiniz.

20

FETHİYE

Fethiye'nin en güzel dönemi dendiğinde eylül ayı öne çıktığı için bu güzel rota ilk öneri. Fethiye'de deniz suyu sıcaklığı eylül ayında hala girilebilecek seviyelerde oluyor ve ilçe bu ayda daha az kalabalık. Hem doğasıyla hem tarihi güzellikleriyle dünyanın ilgisini çeken Fethiye'deki Ölüdeniz ve Belcekız plajları denize girmek için tercih edebilecek en güzel seçeneklerden.

21

KAŞ

Kaş, adına şarkılar yazılan, eğlenmek kadar dinlenmek için de tercih edilen, dar sokakları ve güler yüzlü insanlarıyla sizi içine çeken, sevmeyenine pek rastlanmayan, şirin kelimesiyle nitelenmeyi sonuna kadar hak eden, Antalya’nın batısında yer alan küçük bir ilçe. Birbirinden ünlü plajlarıyla yazın yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği tatil beldelerinden birisi olan Kaş'ta eylül ayında daha sakin ve keyifli bir tatil mümkün. Antalya'nın en batısında yer alan Kaş'ta Kaputaş Plajı dünyaca ünlü plajlarımız arasında yer alıyor. Bu güzel plajın yanı sıra Patara ve Akçagerme plajları da sıklıkla tercih ediliyor. Kaş, size onlarca aktivite vadeder. Bunların en popüleri ise, Kaş’ın küçük limanından kalkan teknelere atlayıp, turkuaz renkli sakin koyları ziyaret etmek olabilir. Üstelik bu sakin koylar, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en popüler dalış noktalarına sahip. Kanyon, Dimitri (Pamuk) Batığı, Besmi Adası, Büyük Mağara, Uçanbalık Bankosu ve Limanağzı, Kaş’ın en bilinen dalış noktaları.

22

KUŞADASI

Aydın'ın en güzel ilçelerinden Kuşadası, eylül ayında denize girilecek eşsiz destinasyonlardan biri. İlçe farklı konseptlerdeki 5 yıldızlı otelleriyle keyifli bir tatil yapmak isteyenlere kesinlikle önerilir.

23

BODRUM

Dört mevsim müdavimlerinin olduğu Muğla'nın şirin kasabası Bodrum doğa harikası plajları, muhteşem denizi, güneşi, rüzgarı, insanı, restoranları ve deniziyle harika bir tatili sunar. Bütün sezon kalabalıktır. Bodrum'un her yerinden denize girebilirsiniz. Gezmeniz gereken yerler arasında Bodrum Kalesi, Sualtı Arkeoloji Müzesi, Antik Tiyatro, Gümüşlük koyundaki Tavşan Adası, Pedesa Antik Kenti sayılabilir. Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan Bodrum, özellikle de tatilcilerin evlerine dönmeye başladığı eylül ayında sakin bir tatil beldesi olur. Hem suyun hala ılık olması hem de ortamın huzurlu olması eylül ayında Bodrum'u unutulmaz kılar. Ortakent Halk, Yalıkavak Halk, Bitez ve Bardakçı Koyu plajları denizin keyfinin çıkarılabileceği en güzel yerler arasında bulunuyor.

24

DALYAN

Dalyan'ın ne kadar büyüleyici olduğunu duymuşsunuzdur. Köyceğiz Gölü’nü denize bağlayan kanalın kıyısındadır Dalyan. Dalyan'da görülecek ve yapılacak çok şey bulursunuz. Kasaba gerçekten çok sevimli. Dalaman Havalimanı'a indikten 28 dakika sonra varacağınız Dalyan'da aradığınız ve ihtiyacınız olan her şeyi dükkanlarda bulabilirsiniz, harika bir manzara eşliğinde yemek yiyebilirsiniz. Dalyan, bir Güney kasabası ama sunduğu tatil tarzı açısından diğerlerinden farklı. Bir kere doğası bambaşka. Dalyan Nehri'nin dingin suyu, yemyeşil dağlar, sağda kayalara oyulmuş mezarlar, tekneler ve bu sessizliği huzuru bozmak istemeyen sakin insanlar var etrafta. Dalyan muhteşem bir manzara eşliğinde sessiz sakin dinlenme derdi olanlar için muhtemelen en iyi seçenek.

Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER
İşte haftanın kültür sanat ajandası
Bu hafta vizyona giren dikkat çeken filmlerinin başında Dublör (The Fall Guy) yer alıyor. Eğlenceli bir aksiyon filmi izleme fırsatı veren Dublör'de, dublörlüğe geri dönen ve bir yandan kayıp yıldızı aramaya koyulan Colt Seavers'ın hikâyesini anlatıyor. Bu haftanın bir diğer dikkat çeken filmi Rekabet (Challengers). Luca Guadagnino yönetmenliğindedeki filmde, tenisi bırakmak zorunda kalınca koçluk kariyerine başlayan ve bu süreçte kendisini bir aşk üçgeninin içerisinde bulan Tashi’nin hikayesini konu ediniyor. Yerli korku filmleri arasında ise, yönetmenliğini ve senaristliğini Erman Bostan’ın üstlendiği Cadı filmi öne çıkıyor. Bir diğer yerli korku filmi de Zah-Har "Cin Ahalisi". Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek Küçük Don Kişot’un Maceraları (Giants of la Mancha), kasabasını korumaya çalışırken kendisini heyecan dolu bir maceranın içerisinde bulan bir çocuğun hikayesini konu ediniyor. Bu haftanın tiyatro oyunu ise yeni sahnelenmeye başlanan Kardeşlerimi Arıyorum oldu. 28 Nisan'a kadar devam edecek olan Artweeks İstanbul'da Türkiye'nin önde gelen sanat galerilerinin yanı sıra, kurumsal ve özel koleksiyonlarından, müze koleksiyonlarından eserler sanatseverlerle buluşuyor. Dünya Dans Günü kapsamında İBB Kültür tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Dans Günleri, 2 Mayıs Perşembe günü sona erecek. Haftanın kültür sanat ajandasını Haberturk.com Yazı İşleri Koordinatörü Kadir Kaymakçı, HT Mikrofon'da Helin Genç'e değerlendirdi.